De beste rondvaarten in de Amsterdamse grachten

Boot huren amsterdam

Huur een luxe open sloep voor een prachtige rondvaart door de Amsterdamse grachten

Het zonnetje in je gezicht, een lekkere drankje in je hand, terwijl je uitkijkt op de prachtige herenhuizen en woonboten. Met onze elektrische sloep glij je geruisloos door de Amsterdamse grachten. Met een prive kapitein en een optionele hostess kan je helemaal ontzorgd genieten van al het moois wat Amsterdam te bieden heeft.

Bij de Amsterdam Boat Company gaan we voor een luxe en ontspannen uitstraling die past in het authentieke Amsterdamse plaatje. Op de Mosi Jo bieden we verschillende arrangementen aan. Klinkt goed? Boek nu jouw boot!

Onze arrangementen als je een boot huurt in Amsterdam

Met een lekker drankje in de hand is het natuurlijk nog meer genieten. Van cocktails, wijn, fris of een lekker koud biertje. Voor ieder wat wils! Ook wat te snacken erbij? We hebben kleine hapjes als bitterballen tot grote schalen fruits de mer. Pizza’s, burgers of zelf iets samenstellen? Stuur ons een berichtje voor de mogelijkheden.

 • Drankjes

 • Hapjes & drankjes

 • Pizza & drankjes

 • Gin & tonic

 • Wijn & kaas

 • Zelf samenstellen

Een kijkje op de boot?

Ga met ons mee de boot op, om een mooie indruk te krijgen van hoe een tochtje bij de Amsterdam Boat Company eruit ziet.

Hotspots

Hoogtepunten tijdens Amsterdamse rondvaart

Amsterdam ligt  vol met historische pareltjes, van prachtige bruggen, kerken tot wereldwijd bekende musea. Zijn er bepaalde hotspots die je graag wilt zien? Laat het weten aan de schipper en vaak kan de route wel wat aangepast worden.

De magere brug

Toen het Amsterdam voor de wind ging in de Gouden Eeuw werd er tijdens de vierde stadsuitbreiding van 1663 op deze plek een monumentale brede brug gepland (van steen). Deze zou de Kerkstraat (die de functie had van doorvoerstraat) verbinden met de andere oever van de Amstel. Het rampjaar 1672 gooide echter roet in het eten, en veroorzaakte een grote economische terugslag. Hierdoor nam de vraag naar bouwgrond sterk af. De overkant van de Amstel (Nieuwe Herengracht, Nieuwe Keizersgracht, Nieuwe Prinsengracht) bleef lange tijd vrijwel onbebouwd. Een brug was daardoor overbodig geworden. Toen er later, eind 17e eeuw, toch enige bebouwing ontstond, werd besloten om alsnog een brug aan te leggen, maar veel goedkoper (van hout in plaats van steen) en smaller (magerder). Hieruit is de naam “Magere Brug” voortgekomen. (Bron: Wikipedia)

Prinsengracht

De Prinsengracht in Amsterdam is een gracht, die evenwijdig loopt aan de Keizersgracht in Amsterdam-Centrum. De gracht, genoemd naar de Prins van Oranje, is de vierde van de vier hoofdgrachten behorende tot de grachtengordel.

Met de aanleg werd in 1612 begonnen, op initiatief van burgemeester Frans Hendricksz. Oetgens, naar een ontwerp van stadstimmerman Hendrick Jacobsz Staets en stadslandmeter Lucas Jansz Sinck.

Het deel tussen de Leidsegracht en de Amstel behoort tot de uitleg van 1658. Bij de laatste uitbreiding werd het gedeelte ten oosten van de Amstel aangelegd. Dit deel kreeg de naam Nieuwe Prinsengracht.

In het verlengde van de Prinsengracht, tussen de Brouwersgracht en het Westerdok, ligt de Korte Prinsengracht.

Amstelhotel

Het U-vormige gebouw werd in 1863 in opdracht van Samuel Sarphati ontworpen door Cornelis Outshoorn. De oorspronkelijke hoofdfaçade was gepland aan de boulevard, die nu Sarphatistraat heet. Ondanks problemen met de financiering werd het hotel in de zomer van 1867 in gebruik genomen. Hoewel in de oorspronkelijke bouwplannen vier vleugels waren voorzien, is het bij één vleugel gebleven.

Het Amstel Hotel is anno 2012 een vijfsterrenhotel met 55 kamers en 24 suites. Verder zijn er een bar, een brasserie, een restaurant, een fitnessruimte en een zwembad, dat ook door buitenstaanders gebruikt mag worden.

Uitgelicht

Upcoming events

 • Kingsday Amsterdam 2024

  Op 27 april is het weer zo ver, heel Nederland kleurt oranje en overal is het één groot feest. Wil je de beste plek op het water om deze fantastische dag te vieren? Wat dacht je ervan om een van onze boten te huren?

  Vraag gerust een offerte aan en misschien sta je binnenkort wel bij ons op de boot te feesten!

  Vanaf € 75,- per persoon

Elektrische vloot

Onze boot

 • Mosi Jo

  • Aantal passagiers: 35
  • Inclusief kapitein
  • Toilet aanwezig

  Huren vanaf €220 per uur

  • Elektrische open sloep

Reviews

Wat vinden anderen?

Nathan

Al meerdere keren gevaren met de Amsterdam Boat Company. Hapjes en drankjes zijn altijd goed verzorgd en heerlijk van smaak. De boot is chique en super ruim, we nemen regelmatig klanten mee als uitje en dat bevalt heel goed. Niks is mooier dan varen door de Amsterdamse grachten.

Yannick

Geweldige service, prachtige boten en heel fijn contact gehad. We blijven terugkomen!

Laura

Voor verschillende events hebben wel al gebruik mogen maken van de boten van Amsterdam Boat Company. Heel fijn samenwerken, goede communicatie en altijd prachtige boten.